Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Składniki: Imbir suszony (12,96%), cukier (74,01 %) , kwas cytrynowy (1,2%), substancja konserwująca SO2
(dwutlenek siarki ) (0,01% )Korzeń imbiru obrany ze skórki , pokrojony w płatki . Gotowany w syropie cukrowym.
Zastosowanie: dodatek do herbat,który nada wspaniałego smaku i aromatu.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1529kJ/360 kcal | 765 kJ/ 180 kcal | 9 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g 0 g | 0 g 0 g | 2 % 0 % |
Węglowodany - w tym cukry | 89 g 74 g | 44,5 g 37 g | 17 % 41 % |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 0 g | 0 g | - |
Sól | 0,03 g | 0,02 g | < 1% |
Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja o alergenach –W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z, produktyzawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

