Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Składniki : skórka pomarańczowa (33%), syrop glukozowo - fruktozowy (38%) ,
skórka cytronu (11%), skórka cytryny (9%), cukier (5%), wiśnie (4%),
regulator kwasowości : E330 (<1%), barwniki : E120 (<1%)
Zastosowanie :Kandyzowana miesznka skórek charakteryzuję się wyjątkowym smakiem i aromatem .
Idealna do świątecznych wypieków .Jest nieodłącznym elementem dekoracyjnym i smakowym wielkanocnych bab , mazurków , wypieków bożonarodzeniowych oraz tradycyjnych pączków .Doskonała również jako dodatek do deserów.
Masa netto : 100g
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 10 g | %RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna | 1026kJ/300 kcal | 102 kJ/30 kcal | 1% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g 0 g | 0 g 0 g | - - |
Węglowodany - w tym cukry | 74,9 g 56 g | 7,49 g 5,6 g | 3 % 6 % |
Błonnik | 6,36 g | 0,63g | - |
Białko | 0,16 g | 0,02 g | < 1% |
Sól | 0,26 g | 0,03 g | < 1% |
Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja o alergenach – Produkt zawiera dwutlenek siarki SO2. W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produktyzawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

