Morwa biała

Kraj pochodzenia: Turcja

Morwa biała Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Morwa biała
500 g
1800

    Składniki: Owoce morwy białej. Morwa biała jest jednym z gatunków drzew liściastych, które wpisują się w szeroką rodzinę morwowatych. Ojczystym miejscem tej rośliny są Chiny.

    Zastosowanie:
    Owoce morwy białej są jadalne i kształtem przypominają jeżyny. Wytwarza się z nich różnego typu dżemy, marmolady, syropy, soki i kompoty.
    Stanowi dodatek do ciast, tart i innych deserów, a także do zdrowych muesli, tworząc pożywne śniadanie.
    Jest także smaczną przekąską. Morwa można także wykorzystać do produkcji win, likierów oraz nalewek

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1315 kJ/

    314 kcal

    658 kJ/ 157 kcal

    8%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    2,8 g

    1,2 g

    1,4 g

    0,6 g

    2%

    3%

    Węglowodany

    - w tym cukry

    71,54 g

    59,13 g

    35,77 g

    29,56 g

    14%

    33%

    Błonnik

    12,41 g

    6,2 g

    -

    Białko

    10,51 g

    5,25 g

    1%

    Sól

    0 g

    0 g

    -

    Możliwe naturalne odchylenia.** *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

    Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    Informacja o alergenach- W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. 

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch