Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Turcja
Składniki: Owoce morwy białej. Morwa biała jest jednym z gatunków drzew liściastych, które wpisują się w szeroką rodzinę morwowatych. Ojczystym miejscem tej rośliny są Chiny.
Zastosowanie:
Owoce morwy białej są jadalne i kształtem przypominają jeżyny. Wytwarza się z nich różnego typu dżemy, marmolady, syropy, soki i kompoty.
Stanowi dodatek do ciast, tart i innych deserów, a także do zdrowych muesli, tworząc pożywne śniadanie.
Jest także smaczną przekąską. Morwa można także wykorzystać do produkcji win, likierów oraz nalewek
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1315 kJ/ 314 kcal | 658 kJ/ 157 kcal | 8% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g 1,2 g | 1,4 g 0,6 g | 2% 3% |
Węglowodany - w tym cukry | 71,54 g 59,13 g | 35,77 g 29,56 g | 14% 33% |
Błonnik | 12,41 g | 6,2 g | - |
Białko | 10,51 g | 5,25 g | 1% |
Sól | 0 g | 0 g | - |
Możliwe naturalne odchylenia.** *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja o alergenach- W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

