Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Składniki : skórka pomarańczowa (57%) , syrop glukozowo-fruktozowy (38%), cukier (5%),
regulator kwasowości : E330 (<1%)
Zastosowanie :
Skórka pomarańczowa charakteryzuję się wyjątkowym smakiem i aromatem .
Idealna do świątecznych wypieków .
Jest nieodłącznym elementem dekoracyjnym i smakowym wielkanocnych bab , mazurków , wypieków bożonarodzeniowych oraz tradycyjnych pączków .
Doskonała również jako dodatek do deserów.
Masa netto : 100g
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 10 g | %RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna | 1027 kJ/284 kcal | 102 kJ/28 kcal | 1% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g 0 g | 0 g 0 g | - - |
Węglowodany - w tym cukry | 71 g 62,13 g | 0,71 g 0,62 g | <1% <1% |
Błonnik | 5,98 g | 0,59 g | - |
Białko | 0 g | 0 g | - |
Sól | 1,43 g | 0,14 g | 2,00% |
Możliwe naturalne odchylenia.** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

