Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Składniki: Migdał blanszowany płatki
Zastosowanie :
Migdały są idealną przekąską między posiłkami, ale również stanowią nieodłączny element ciast oraz deserów.
W przemyśle piekarskim znajdują zastosowanie jako masa migdałowa.
Przerabiane są również na marcepan. Z nasion migdała tłoczy się bardzo smaczny olej migdałowy.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 100 g |
Wartość energetyczna | 2393 kJ/572 kcal | 1197 kJ/286 kcal | 14% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 52 g 4,74 g | 26 g 2,37 g | 37,00% 12 % |
Węglowodany - w tym cukry | 20,5 g 4,2 g | 10,3 g 2,1g | 4% 2 % |
Błonnik | 12,9 g | 6,5 g | - |
Białko | 20 g | 10 g | 20% |
Sól | 0,04 g | 0,02 g | <1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

