Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Polska
Z jednej strony przypisuje się im brak wartości odżywczych - z drugiej są niezastąpionym elementem tradycyjnych potraw, mięs i zup. Uwielbiane za głęboki aromat i radość zbierania wprost z lasu. Grzyby, a przede wszystkim podgrzybki, to prawdziwy rarytas - także w postaci suszonej.
Skarby lasu
Sezon na grzybobranie krótki, a kuchnia polska bez suszonych grzybów byłaby nijaka. Już trzy podgrzybki potrafią całkowicie odmienić danie, więc ich cenne kapelusze bywają zarezerwowane na wyjątkowe okazje, by na co dzień mogły być reprezentowane przez mniej wykwintne pieczarki.
Podgrzybki brunatne - podobnie jak ich krewni - wbrew wszelkim mitom zawierają bardzo dużo białka. Nie ma więc powodu, by jadać je tylko od święta!
Masa Netto: 20g

