Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Egipt
Kwiat Hibiskusa - zwany inaczej Ketmią Szczawiową , Malwą Sudańską - z jego mięsistych , czerwonych działek kielicha sporządza się herbaty owocowe i napoje .
Sposób parzenia : 3g liści hibiskusa zalać 150 ml wody w temperaturze 100 °C i parzyć 5 minut.
Napar ma przyjemny kwaskowaty smak i piękny czerwony kolor .
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1105 kJ/264 kcal | 530 kJ/ 130 kcal | 7% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g 0 g | 0 g 0 g | - - |
Węglowodany - w tym cukry | 82,14 g 82,14 g | 41,07 g 41,07 g | 16% 46% |
Błonnik | 1,8 g | 0,9 g | - |
Białko | 3,57 g | 1,78 g | 4% |
Sól | 0 g | 0 g | - |
Możliwe naturalne odchylenia.*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

