Babka jajowata łuska

Babka jajowata łuska Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Babka jajowata łuska
250 g
1200
Babka jajowata łuska
500 g
2000

    Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich. 
    Zastosowanie:
    Babka jajowata spożywana jest w postaci nasion lub łupin razem z posiłkami lub napojami. Nie należy jej jeść w innej formie. Dodana do posiłków w postaci łusek lub nasion zagęszcza je, dlatego jest dobrym dodatkiem do zup i sosów. Łupiny babki jajowatej można podawać jako dodatek do jogurtu czy mleka, razem z płatkami i owocami.

    Babka jajowata łuska jest naturalnym źródłem:

    • Żelaza – który pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny

    Informacja o alergenach –W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produktyzawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców. Przechowywanie: Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1483 kJ/ 353 kcal

    7342 kJ/177 kcal

    9%

    Tłuszcz

    -w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    0 g

    0 g

    0 g

    0 g

    0 %

    0 %

    Węglowodany

    -w tym cukry

    88 g

    0 g

    44 g

    0 g

    17%

    0 %

    Błonnik

    75 g

    38 g

    -

    Białko

    0 g

    0 g

    0 %

    Sól**

    0,02 g

    0,01g

    <1 %

    Witaminy i składniki mineralne

    W 100 g

    %RWS w 100 g

    W porcji 50 g

    Żelazo

    1,95 mg

    14%

    0,98 mg

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch