Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Polska
Mąka jaglana - uzyskana z obłuszczonego ziarna prosa . Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodko-gorzkim posmakiem .
Wypieki z mąki jaglanej są bardzo jasne i wyróżnia je delikatny smak .
Zastosowanie - Mąkę jaglaną można stosować do różnych potraw , gdyż doskonale zagęszcza zupy , sosy, stosowana również do chleba , naleśników, ciast , itp.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1449 kJ/346 kcal | 725 kJ/173 kcal | 9% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 g 0,6 | 1,5 g 0,3 g | 2% 2% |
Węglowodany - w tym cukry | 71,6 g 0,1g | 35,8 g <0,1 g | 14% <1% |
Błonnik | 3,2 g | 1,6 g | - |
Białko | 10,5 g | 5,3 g | 11% |
Sól | 0,01 g | <0,01 g | <1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

