Płatki jaglane

Kraj pochodzenia: Polska

Płatki jaglane Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Płatki jaglane
500 g
450
Płatki jaglane
1 kg
800

    Płatki jaglane - wytwarzane są ze zboża. Produkt otrzymywany przez poddanie oczyszczonego i obłuszczonego
    ziarna prosa hydrotermicznej obróbce, zgnieceniu na walcach i wysuszeniu
    Stanowią żródło witamin , minerałów i prozdrowotnych właściwości.


    Zastosowanie
    Płatki jaglane to świetna alternatywa dla kanapek czy zwykłych i nie zawsze zdrowych płatków śniadaniowych .
    Dzięki bogatej zawartości składników odżywczych , stanowią bardzo pożywny i zdrowy posiłek.
    Mogą być gotowane na wodzie , mleku czy stosowane jako dodatek do jogurtu.
    Dobrze smakują z tartym jabłkiem i cynamonem . Płatki jaglane mogą służyć jako zdrowa forma panierki.

    Źródło białka

    Źródło błonnika pokarmowego

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1449 kJ/346 kcal

    725 kJ/173 kcal

    9%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    2,9 g

    0,6

    1,5 g

    0,3 g

    2%

    2%

    Węglowodany

    - w tym cukry

    71,6 g

    0,1g

    35,8 g

    <0,1 g

    14%

    <1%

    Błonnik

    3,2 g

    1,6 g

    -

    Białko

    10,5 g

    5,3 g

    11%

    Sól

    0,01 g

    <0,01 g

    <1 %

    Witaminy i składniki mineralne

    W 100 g

    %RWS* w 100 g

    W porcji 50 g

    Tiamina (Wit. B1)

    0,73 mg

    66%

    0,37 mg

    Ryboflawina (Witamina B2)

    0,38 mg

    27%

    0,19 mg

    Witamina B6

    0,75 mg

    54%

    0,38 mg

    Magnez

    100 mg

    27%

    50 mg

    Fosfor

    240 mg

    34%

    120 mg

    Cynk

    3,4 mg

    34%

    1,7 mg

    Możliwe naturalne odchylenia.**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch