Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: USA
Mąka migdałowa - powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek.
Zastosowanie: Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka .
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 100 g |
Wartość energetyczna | 2393 kJ/572 kcal | 1197 kJ/286 kcal | 14% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 52 g 4,74 g | 26 g 2,37 g | 37,00% 12 % |
Węglowodany - w tym cukry | 20,5 g 4,2 g | 10,3 g 2,1g | 4% 2 % |
Błonnik | 12,9 g | 6,5 g | - |
Białko | 20 g | 10 g | 20% |
Sól | 0,04 g | 0,02 g | <1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

