Mąka migdałowa

Kraj pochodzenia: USA

Mąka migdałowa Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Mąka migdałowa
250 g
1600
Mąka migdałowa
500 g
3100

    Mąka migdałowa - powstaje przez zmielenie migdałów na drobny proszek.

    Zastosowanie: Charakteryzuje się naturalnym, delikatnie słodkim smakiem, który jednak nie jest zbyt intensywny i dlatego jest świetnym dodatkiem do wypieków, np. ciast, naleśników czy omletów. Ponieważ w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki może być jedzona na surowo, świetnie nadaje się jako dekoracja deserów oraz panierka .

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 100 g

    Wartość energetyczna

    2393 kJ/572 kcal

    1197 kJ/286 kcal

    14%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    52 g

    4,74 g

    26 g

    2,37 g

    37,00%

    12 %

    Węglowodany

    - w tym cukry

    20,5 g

    4,2 g

    10,3 g

    2,1g

    4%

    2 %

    Błonnik

    12,9 g

    6,5 g

    -

    Białko

    20 g

    10 g

    20%

    Sól

    0,04 g

    0,02 g

    <1 %

    Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch