Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Składniki: Chipsy kokosowe
Chipsy kokosowe są naturalnym zródłem :
Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Żelaza - pomaga w transporcie tlenu , prawidłowej produkcji czewonych krwinek i hemoglobiny
Fosforu - wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów
Potasu - który wspiera funkcjonowanie układu krwionośnego
Zastosowanie :
Chipsy kokosowe z powodzeniem wykorzystywane są do dekoracji ciast, tortów i deserów. Idealnie nadają się do lodów, kremów i galaretek. Ponadto dzięki niezwykłym walorom smakowym są smaczna przekąską. W kuchni nadają potrawom wspaniały smak i aromat a podczas porannych posiłków są znakomitym dodatkiem do musli czy płatków. Chipsy kokosowe można również dodawać do koktajli, drinków, herbat i sałatek.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2534kJ/606 kcal | 1267 kJ/ 303 kcal | 15% |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 63,2 g 53,25 g | 31,6 g 26,63 g | 45% 133 % |
Węglowodany - w tym cukry | 27 g 5,6 g | 13,5 g 2,8 g | 5% 3 % |
Błonnik | 21,1 g | 10,6 g | - |
Białko | 12,6 g | 6,3 g | 13% |
Sól | 0,07 g | 0,04 g | 1,00% |
Witaminy i składniki mineralne | W 100 g | %RWS* w 100g | W porcji 50 g |
Magnez | 90 mg | 24 % | 45 mg |
Potas | 660 mg | 33 % | 330 mg |
Fosfor | 160 mg | 20 % | 80 mg |
Miedź | 0,55 mg | 55 % | 0,28 mg |
Mangan | 1,8 mg | 90 % | 0,9 mg |
Żelazo | 3,6 mg | 26 % | 1,8 mg |
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

