Chipsy kokosowe

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Chipsy kokosowe Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Chipsy kokosowe
250 g
750
Chipsy kokosowe
500 g
1300

    Składniki:  Chipsy kokosowe 

    Chipsy kokosowe są naturalnym zródłem :

    Magnezu - który przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.                                                    
    Żelaza - pomaga w transporcie tlenu , prawidłowej produkcji czewonych krwinek i hemoglobiny
    Fosforu - wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów
    Potasu - który wspiera funkcjonowanie układu krwionośnego

    Zastosowanie :
    Chipsy kokosowe z  powodzeniem wykorzystywane są do dekoracji ciast, tortów i deserów. Idealnie nadają się do lodów, kremów i galaretek. Ponadto dzięki niezwykłym walorom smakowym są smaczna przekąską. W kuchni nadają potrawom wspaniały smak i aromat a podczas porannych posiłków są znakomitym dodatkiem do musli czy płatków. Chipsy kokosowe można również dodawać do koktajli, drinków, herbat i sałatek.


    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    2534kJ/606 kcal

    1267 kJ/ 303 kcal

    15%

    Tłuszcz

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    63,2 g

    53,25 g

    31,6 g

    26,63 g

    45%

    133 %

    Węglowodany

    - w tym cukry

    27 g

    5,6 g

    13,5 g

    2,8 g

    5%

    3 %

    Błonnik

    21,1 g

    10,6 g

    -

    Białko

    12,6 g

    6,3 g

    13%

    Sól

    0,07 g

    0,04 g

    1,00%

    Witaminy i składniki mineralne

    W 100 g

    %RWS* w 100g

    W porcji 50 g

    Magnez

    90 mg

    24 %

    45 mg

    Potas

    660 mg

    33 %

    330 mg

    Fosfor

    160 mg

    20 %

    80 mg

    Miedź

    0,55 mg

    55 %

    0,28 mg

    Mangan

    1,8 mg

    90 %

    0,9 mg

    Żelazo

    3,6 mg

    26 %

    1,8 mg

    *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch