Mąka sojowa

Kraj pochodzenia: Czechy

Mąka sojowa Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Mąka sojowa
1 kg
800

    Mąka sojowa otrzymywana jest ze zmielonych , nieprażonych ziaren soji .

    Zastosowanie :
    Mąka sojowa służy do wyrobu m.in.: pieczywa, makaronów, płatków, ciast, ciasteczek.
    Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym zagęszcza się nią zupy i sosy.
    Używana jest także do wyrobu mleka i past sojowych. 
    W kuchni wegetariańskiej stanowi substytut jajka kurzego.

    Wykorzystywana jest w dietach bezglutenowych.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 100 g

    Wartość energetyczna

    1867 kJ/446 kcal

    934 kJ/223 kcal

    11 %

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    19,94 g

    2,88 g

    9,97 g

    5,76 g

    14 %

    29 %

    Węglowodany

    - w tym cukry

    30,16 g

    7,33 g

    15,08 g

    3,66 g

    6 %

    4 %

    Błonnik

    9,3 g

    4,65 g

    -

    Białko

    36,49 g

    18,25 g

    36 %

    Sól

    0,01 g

    < 0,01 g

    <1 %

    Możliwe naturalne odchylenia.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch