Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Węgry
Mąka orkiszowa razowa - otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ta bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami powodując lekkość wypieków.
Zastosowanie:
Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do produkcji ciemnego chleba orkiszowego o specyficznym orzechowym aromacie. Chleb ten jest dłużej świeży oraz nie kruszy się w trakcie krojenia.Sprawdzi się również do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 100 g | %RWS* w 100 g |
Wartość energetyczna | 1331kJ/315 kcal | 1331 kJ/315 kcal | 16% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,31 g 0,4 g | 2,31 g 0,4 g | 4 % 2 % |
Węglowodany - w tym cukry | 56,31 g 3,06 g | 56,31 g 3,06 g | 22% 3% |
Błonnik | 8,16 g | 8,16 g | - |
Białko | 12,52 g | 12,52 g | 26% |
Sól | 0,01 g | <0,01 g | <1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

