Mąka orkiszowa razowa typ 300

Kraj pochodzenia: Węgry

Mąka orkiszowa razowa Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Mąka orkiszowa razowa typ 300
1 kg
800
Mąka orkiszowa razowa typ 300
5 kg
3300

    Mąka orkiszowa razowa - otrzymywana jest z pełnego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka ta bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami powodując lekkość wypieków.

    Zastosowanie: 
    Mąka orkiszowa idealnie nadaje się do produkcji ciemnego chleba orkiszowego o specyficznym orzechowym aromacie. Chleb ten jest dłużej świeży oraz nie kruszy się w trakcie krojenia.Sprawdzi się również do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych oraz do wyrobu makaronu razowego.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 100 g

    %RWS* w 100 g

    Wartość energetyczna

    1331kJ/315 kcal

    1331 kJ/315 kcal

    16%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    2,31 g

    0,4 g

    2,31 g

    0,4 g

    4 %

    2 %

    Węglowodany

    - w tym cukry

    56,31 g

    3,06 g

    56,31 g

    3,06 g

    22%

    3%

    Błonnik

    8,16 g

    8,16 g

    -

    Białko

    12,52 g

    12,52 g

    26%

    Sól

    0,01 g

    <0,01 g

    <1 %

    Możliwe naturalne odchylenia. ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch