Mąka z komosy ryżowej

Kraj pochodzenia: Peru

Mąka z quinoa Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Mąka z komosy ryżowej
1 kg
1800

    Mąka z komosy ryżowej 
    Mąka quinoa powstaje przez mielenie nieprzetworzonych, surowych ziaren. W strukturze bardziej gruboziarnista w porównaniu do mąki pszennej.Ma jasno kremowy kolor i delikatny orzechowy posmak .

    Zastosowanie
    Idelana do domowego pieczywa , tortilli oraz makaronów , placków , stanowi podstawę zapiekanek , na słodko i słono

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji dziennej 50 g

    % RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1540 kJ/ 368 kcal

    770 kJ/ 184 kcal

    9,00%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    6,07 g

    0,706 g

    3,035 g

    0,353 g

    4 %

    2 %

    Węglowodany

    - w tym cukry

    64,16 g

    0,1 g

    32,08 g

    0,05 g

    12 %

    < 1 %

    Błonnik

    7 g

    3,5 g

    -

    Białko

    14,12 g

    7,06 g

    14,00%

    Sól

    0,012g

    0,006 g

    < 1 %

    Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).



      Tagi:
    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch