Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Peru
Mąka z komosy ryżowej
Mąka quinoa powstaje przez mielenie nieprzetworzonych, surowych ziaren. W strukturze bardziej gruboziarnista w porównaniu do mąki pszennej.Ma jasno kremowy kolor i delikatny orzechowy posmak .
Zastosowanie
Idelana do domowego pieczywa , tortilli oraz makaronów , placków , stanowi podstawę zapiekanek , na słodko i słono
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji dziennej 50 g | % RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1540 kJ/ 368 kcal | 770 kJ/ 184 kcal | 9,00% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,07 g 0,706 g | 3,035 g 0,353 g | 4 % 2 % |
Węglowodany - w tym cukry | 64,16 g 0,1 g | 32,08 g 0,05 g | 12 % < 1 % |
Błonnik | 7 g | 3,5 g | - |
Białko | 14,12 g | 7,06 g | 14,00% |
Sól | 0,012g | 0,006 g | < 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

