Płatki drożdżowe

Kraj pochodzenia: Estonia

Płatki drożdżowe Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Płatki drożdżowe
100 g
1000
Płatki drożdżowe
250 g
1800

    Płatki drożdżowe to jadalna, nieaktywna postać drożdży .
    Mają niesamowity aromat oraz smak, który przeplata nutę serową, orzechową oraz bardzo delikatną słodycz.


    Zastosowanie 
    Płatki drożdżowe znajdują szerokie zastosowanie w kuchni, to też wdrożenie ich do diety nie powinno stanowić problemu.
    Płatki drożdżowe można wykorzystać w jeden z poniższych sposobów
    • dodać do jogurtu naturalnego, kefiru czy maślanki ;
    • dodać do zupy, sosu, w ramach zagęszczenia konsystencji w zastępstwie ciężkiej zasmażki;
    • dodać do domowej pasty z warzyw korzeniowych czy strączkowych, w celu zagęszczenia konsystencji i wzbogacenia smaku oraz wartości odżywczej; posypać zdrową różnorodną kanapkę wzbogacając jej smak

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1440 kJ/344 kcal

    720 kJ/172 kcal

    9%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    4 g

    0,7 g

    2 g

    0,35 g

    3%

    2%

    Węglowodany

    - w tym cukry

    36,9 g

    12,4 g

    18,45 g

    6,2 g

    7%

    7%

    Białko

    51 g

    25,5 g

    51%

    Sól**

    0,18 g

    0,09 g

    1%

    Możliwe naturalne odchylenia. ** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

      Tagi:
    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch