Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Olej z czarnuszki uzyskany z najwyższej jakości nasion czarnuszki powstaje metodą tłoczenia na zimno. Stanowi źródło kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki: olej z czarnuszki tłoczony na zimno.
Zastosowanie: Olej z czarnuszki doskonale nadaje się do sałatek, surówek oraz innych dań serwowanych na zimno.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 10 g ( 1 łyżka stołowa) | %RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna | 3621 kJ/ 881 kcal | 362 kJ/88 kcal | 4 % |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone jednonienasycone kwasy tłuszczowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 100 g 14,7 g 21,2 g 58,3 g | 10 g 1,5 g 2,1 g 5,8 g | 14 % 7 % - - |
Węglowodany w tym cukry | 0 g 0 g | 0 g 0 g | - - |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 0 g | 0 g | - |
Sól | 0 g | 0 g | - |
Omega-3 | 0,2 g | <0,1 g | - |
Omega-6 | 58,1 g | 5,8 g | - |
Możliwe naturalne odchylenia. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). Opakowanie 250 ml zawiera około 25 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: Przechowywać wsuchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej niż 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad lub zmętnienie - jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.
Producent: Tar-Groch-Fil Sp.J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn,
tel. (14)66-36-104 Serwis konsumenta: serwis@targroch.pl, www.targroch.pl

