Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Polska
Olej z ostropestu uzyskany z najwyższej jakości nasion ostropestu powstaje metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się wysoką zawartością tłuszczów wielonienasyconych oraz kwasów tłuszczowych Omega-6, stanowi także źródło kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki: olej z ostropestu tłoczony na zimno.
Zastosowanie: Olej z ostropestu doskonale nadaje się do sałatek, surówek oraz innych dań serwowanych na zimno.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 10 g ( 1 łyżka stołowa) | %RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna | 3698 kJ/ 900 kcal | 370 kJ/90 kcal | 4,00% |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone jednonienasycone kwasy tłuszczowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 100 g 17 g 24,3g 57,5 g | 10 g 1,7 g 2,4 g 5,7 g | 14 % 8,5 % - - |
Węglowodany w tym cukry | 0 g 0 g | 0 g 0 g | - - |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 0 g | 0 g | - |
Sól** | 0 g | 0 g | - |
Omega-3 | 0,3 g | <0,1 g | - |
Omega-6 | 55 g | 5,5 g | - |
Możliwe naturalne odchylenia. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie: Przechowywać wsuchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej niż 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad lub zmętnienie jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.
Producent: Tar-Groch-Fil Sp.J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn,
tel. (14)66-36-104 Serwis konsumenta: serwis@targroch.pl, www.targroch.pl

