Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Olej z pestek dyni uzyskany z najwyższej jakości pestek powstaje metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się wysoka zawartością tłuszczów wielonienasyconych oraz kwasów tłuszczowych Omega-3, stanowi także źródło kwasów tłuszczowych Omega-6.
Składniki: olej z pestek dyni tłoczony na zimno.
Zastosowanie: Olej z pestek dyni doskonale nadaje się do sałatek, surówek oraz innych dań serwowanych na zimno.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 10 g ( 1 łyżka stołowa) | %RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna | 3697 kJ/ 900 kcal | 370 kJ/90 kcal | 4,00% |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone jednonienasycone kwasy tłuszczowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 100 g 18 g 32 g 48 g | 10 g 1,8 g 3,2 g 4,8 g | 14 % 9 % - - |
Węglowodany w tym cukry | 0 g 0 g | 0 g 0 g | - - |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 0 g | 0 g | - |
Sól | 0 g | 0 g | - |
Omega-3 | 1 g | 0,1 g | - |
Omega-6 | 48 g | 4,8 g | - |
*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Opakowanie 250 ml zawiera około 25 sugerowanych porcji.
Przechowywanie: Przechowywać wsuchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej niż 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad lub zmętnienie jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.
Producent: Tar-Groch-Fil Sp.J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn,
tel. (14)66-36-104 Serwis konsumenta: serwis@targroch.pl, www.targroch.pl

