Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Olej rzepakowy uzyskany z najwyższej jakości nasion rzepaku powstaje metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych Omega-3.
Składniki: olej rzepakowy tłoczony na zimno.
Zastosowanie: Olej rzepakowy doskonale nadaje się do sałatek, surówek oraz innych dań serwowanych na zimno.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 10 g ( 1 łyżka stołowa) | %RWS* w 10 g |
Wartość energetyczna | 3700 kJ/ 884 kcal | 370 kJ/88 kcal | 4 % |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone jednonienasycone kwasy tłuszczowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 100 g 5,6 g 61 g 28,8 g | 10 g 0,6 g 6,1 g 2,9 g | 14 % 3 % - - |
Węglowodany w tym cukry | 0 g 0 g | 0 g 0 g | - - |
Błonnik | 0 g | 0 g | - |
Białko | 0 g | 0 g | - |
Sól | 0 g | 0 g | - |
Omega-3 | 9,9 g | 1 g | - |
Omega-6 | 18,7 g | 1,9 g | - |
Możliwe naturalne odchylenia. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Przechowywanie: Przechowywać wsuchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej niż 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad lub zmętnienie - jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.
Producent: Tar-Groch-Fil Sp.J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn,
tel. (14)66-36-104 Serwis konsumenta: serwis@targroch.pl, www.targroch.pl

