Olej rzepakowy tłoczony na zimno

Olej rzepakowy tłoczony na zimno Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Olej rzepakowy tłoczony na zimno
500 ml
1040
Olej rzepakowy tłoczony na zimno
1000 ml
1900

    Olej rzepakowy uzyskany z najwyższej jakości nasion rzepaku powstaje metodą tłoczenia na zimno. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych Omega-3.

    Składniki: olej rzepakowy tłoczony na zimno.

    Zastosowanie: Olej rzepakowy doskonale nadaje się do sałatek, surówek oraz innych dań serwowanych na zimno.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 10 g

    ( 1 łyżka stołowa)

    %RWS* w 10 g

    Wartość energetyczna

    3700 kJ/ 884 kcal

    370 kJ/88 kcal

    4 %

    Tłuszcz

    w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    jednonienasycone kwasy tłuszczowe

    wielonienasycone kwasy tłuszczowe

    100 g

    5,6 g

    61 g

    28,8 g

    10 g

    0,6 g

    6,1 g

    2,9 g

    14 %

    3 %

    -

    -

    Węglowodany

    w tym cukry

    0 g

    0 g

    0 g

    0 g

    -

    -

    Błonnik

    0 g

    0 g

    -

    Białko

    0 g

    0 g

    -

    Sól

    0 g

    0 g

    -

    Omega-3

    9,9 g

    1 g

    -

    Omega-6

    18,7 g

    1,9 g

    -

    Możliwe naturalne odchylenia. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

    Przechowywanie: Przechowywać wsuchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej niż 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad lub zmętnienie - jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.

    Producent: Tar-Groch-Fil Sp.J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn,

    tel. (14)66-36-104 Serwis konsumenta: serwis@targroch.pl, www.targroch.pl

      Tagi:
    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch