Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Węgry
Mąka orkiszowa - otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz.
Mąka ta posiada dużo lepsze właściwości odżywcze w porównaniu z mąką z pszenicy zwyczajnej.
Zastosowanie :
Mąka orkiszowa może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 100 g | %RWS* w 100 g |
Wartość energetyczna | 1412kJ/334 kcal | 1412kJ/334 kcal | 17% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,26 g 0,51 g | 2,26 g 0,51 g | 3 % 2 % |
Węglowodany - w tym cukry | 62,47 g 3,04 g | 62,47 g 3,04 g | 24% 3 % |
Błonnik | 5,93 g | 5,93 g | - |
Białko | 12,89 g | 12,89 g | 25% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | <1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

