Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Turcja/Chiny
UWAGA: Zawarty w pestkach moreli kwas cyjanowodorowy może prowadzić do zatruć. Zalecana przez Unię Europejską dzienna dopuszczalna ilość pestek, które można spożyć bez nieprzyjemnych efektów ubocznych wynosi 1-2 sztuki.
Informacja o alergenach –W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały,
produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produktyzawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia
w produkcie tych surowców.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji dziennej 50 g | % RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2539 kJ/ 613 kcal | 1270 kJ/ 1307kcal | 15,00% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 51 g 4,3 g | 25,5 g 2,15 g | 36 % 11% |
Węglowodany - w tym cukry | 13 g 0 g | 6,5 g 0 g | 3 % - |
Błonnik | 0,8 g | 0,4 g | - |
Białko | 25 g | 12,5 g | 25,00% |
Sól** | <0,01g | <0,01 g | < 1 % |
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Opakowanie 1 kg zawiera 20 sugerowanych porcji.
Producent: TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.,
Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn, tel. (14)66-36-104
Serwis konsumenta: serwis@targroch.pl, www.targroch.pl

