Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Składniki: Ryż biały (basmati)
Zastosowanie: Najlepiej komponuje się z drobiem, rybami i owocami morza. Ziarna ryżu basmati po ugotowaniu są sypkie, lekkie i puszyste, wyróżniają się też czysto białym kolorem.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1566kJ/374 kcal | 783 kJ/ 187 kcal | 9% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,03 g 0,294 g | 0,52 g 0,147 g | 1 % 1 % |
Węglowodany - w tym cukry | 80,89 g 0,33 g | 40,44 g 0,17 g | 16 % < 1 % |
Błonnik | 1,8 g | 0,9 g | - |
Białko | 7,51 g | 3,76 g | 8 % |
Sól** | <0,01 g | <0,01 g | <1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

