Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Składniki: Ryż parboliczny jest preparowany termicznie, dzięki czemu wewnątrz ziarna zachowane zostają witaminy i składniki odżywcze oraz znacznie skraca się czas gotowania.
Zastosowanie: Po ugotowaniu jest lekki i puszysty, nigdy się nie skleja.
Idealny dodatek do wszelkiego rodzaju pieczeni, smażonych i gotowanych ryb oraz potraw z warzyw.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 1566kJ/ 374 kcal | 783 kJ/ 187 kcal | 9% |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,03 g 0,294 g | 0,52 g 0,147 g | 1 % 1 % |
Węglowodany - w tym cukry | 80,89 g 0,33 g | 40,44 g 0,17 g | 16 % < 1 % |
Błonnik | 1,8 g | 0,9 g | - |
Białko | 7,51 g | 3,76 g | 8 % |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | <1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

