Kasza Boulgour

Kraj pochodzenia: Turcja

Kasza Boulgour Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Kasza Boulgour
500 g
500
Kasza Boulgour
1 kg
900

    Kasza Boulgur uzyskuje się ją z twardej pszenicy durum. . Charakteryzuje się ona żółto-brązowym kolorem o lekko orzechowym smaku i zapachu. Występuje w trzech odmianach: drobno-, średnio- i gruboziarnistej.

    Zastosowanie
    Bulgur dodawana jest praktycznie do każdej potrawy (przystawek, sałatek, zup, dań głównych oraz deserów). Stosowana jest jako zamiennik ryżu czy kuskusu. Na polskich stołach pojawia się bardzo rzadko.

    Informacje o alergenach -Produkt zawiera gluten .

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1432 kJ/ 342 kcal

    716 kJ/171 kcal

    9,00%

    Tłuszcz

    w tym nasycone

    1,33 g

    0,23 g

    0,67 g

    0,12 g

    1 %

    1 %

    Węglowodany

    w tym cukry

    75,87 g

    0,41 g

    37,94 g

    0,22 g

    15 %

    1 %

    Błonnik

    12,5 g

    6,25 g

    -

    Białko

    12,29 g

    6,15 g

    12 %

    Sól**

    0,04 g

    0,02 g

    < 1 %

    Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch