Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Kraj pochodzenia: Ukraina
Len mielony
Mielone nasiona lnu brązowego .
Zastosowanie
Doskonale nadaje jako dodatek do chleba lub innych wypieków, może być także posypką do kanapek, musli, deserów. Można podawać go z owocami, jogurtem, miodem lub sokiem. Len mielony jest smacznym dodatkiem do zup, sosów, płatków śniadaniowych, świetnie nadaje się do panierowanie mięs.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2092 kJ/ 500 kcal | 1046 kJ/250 kcal | 12,00% |
Tłuszcz w tym nasycone | 31 g 2,4 g | 15,5 g 1,2 g | 22 % 6 % |
Węglowodany w tym cukry | 35 g 0,1 g | 17,5g <0,1 g | 7 % <1 % |
Błonnik | 3,9 g | 2 g | - |
Białko | 24,5 g | 12,3 g | 25% |
Sól | 0,2 | 0,01 | 2 % |
Możliwe naturalne odchylenia.** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

