Fasola biała - igołomska

Kraj pochodzenia: Polska

Fasola biała - igołomska Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Fasola biała - igołomska
500 g
650
Fasola biała - igołomska
5 kg
6000

    Fasola Igołomska to jedna z najbardziej popularnych odmian fasoli hodowanej na suche nasiona. Tworzy duże strąki, w których znajdują się białe, duże i bardzo smaczne nasiona, świetnie nadające się zarówno do bezpośredniego spożycia, jak i przetworzenia.
    Nasiona mają cylindryczny lub cylindrycznie-wydłużony kształt. Są białe, delikatnie żyłkowane

    Zastosowanie
    Biała fasola pasuje doskonale zarówno do rodzimych jak i egzotycznych potraw. Świetnie sprawdza się w różnych zupach, szczególnie w tradycyjnej zupie fasolowej, czy jako składnik barszczu ukraińskiego. Świetnie nadaje się do sałatek, past, zapiekanek, kotletów wegańskich. Fasolę często łączymy z sosem pomidorowym. Białą fasolę warto spożywać z suszonymi ziołami i czosnkiem.

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch