Groch cały

Kraj pochodzenia: Polska

Groch cały Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Groch cały
500 g
180
Groch cały
5 kg
1200

    Składniki: Groch 

    Zastosowanie: Fasola to bogate źródło łatwo przyswajalnego białka, dlatego z powodzeniem zastępuje mięso w wielu potrawach wegetariańskich, doskonała również w tradycyjnej kuchni. 

    Fasola jest naturalnym źródłem:
    Magnezu -
    który przczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia . Pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni oraz układu nerwowego 
    Wapnia , fosforu - które pomagają w utrzymaniu zdrowych zębów i kości 
    Cynku - pomaga zachować zdrowe włosy , paznokciie , skórę 
    Tiaminy (Wit.B1) i Witaminy B6 - pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1203 kJ/ 288 kcal

    601,5 kJ/144 kcal

    9 %

    Tłuszcz

    w tym nasycone

    1,6 g

    0,2 g

    0,8 g

    0,1 g

    1 %

    1 %

    Węglowodany

    w tym cukry

    61,6 g

    2,7 g

    30,8g

    1,35 g

    12 %

    4 %

    Błonnik

    15,7 g

    8,15 g

    -

    Białko

    21,4 g

    10,7 g

    24 %

    Sól

    0,05 g

    0,02 g

    < 1 %

    Witaminy i składniki mineralne

    W 100 g

    %RWS* w 100g

    W porcji 50 g

    Tiamina (Wit. B1)

    0,64 mg

    58 %

    0,32 mg

    Witamina B6

    0,53 mg

    38 %

    0,26 mg

    Magnez

    169 mg

    45 %

    84,5mg

    Wapń

    163 mg

    20 %

    81,5 mg

    Cynk

    3,77 mg

    38 %

    1,88 mg

    Przechowywanie:Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu. 

    Informacja o alergenach –W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały,produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produktyzawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch