Kasza gryczana niepalona

Kraj pochodzenia: Polska

Kasza gryczana niepalona Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Kasza gryczana niepalona
500 g
400
Kasza gryczana niepalona
1 kg
700
Kasza gryczana niepalona
5 kg
3200

    Składniki: Kasza gryczana niepalona jest najwartościowszą z kasz wytwarzanych z gryki.
    Posiada kremową barwę z odcieniami zielonkawymi - seledynowymi.
    Posiada mniej intensywny, delikatny smak niż kasza gryczana palona.


    Zastosowanie :

    Idealnie komponuje się z daniami mięsnymi, wszelkimi gulaszami czy sosami np. grzybowymi.

    • Ze zmielonej kaszy można wypiekać chleb, placki, ciasta – przeznaczone szczególnie dla tych, którzy powinni unikać glutenu.
    • W połączeniu z białym serem i warzywami stanowić będzie świetny farsz do naleśników i pierogów, a w połączeniu z grzybami - wegetariański farsz do gołąbków.
    • Można robić z niej również kotlety i faszerować warzywa.
    • Jest świetnym składnikiem sałatek.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    1407 kJ/336 kcal

    704 kJ/168 kcal

    8%

    Tłuszcz

    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone

    3,1 g

    0,6

    1,6 g

    0,3 g

    2%

    2%

    Węglowodany

    - w tym cukry

    69,3 g

    0,7g

    34,7 g

    <0,4 g

    13%

    <1%

    Błonnik

    5,9 g

    3 g

    -

    Białko

    12,6 g

    6,3 g

    13%

    Sól**

    0,01 g

    <0,01 g

    <1 %

    Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. *RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch