Tar-Groch-Fil
Sklep ze zdrową żywnością i bakaliami
Mak biały - najszlachetniejsza odmiana maku o wybitnych walorach smakowych. Jest delikatniejszy i słodszy w smaku, niż mak niebieski, dlatego stanowi niezastąpiony dodatek do rogali marcińskich (poznańskich przysmaków, wypiekanych na dzień św. Marcina), a także ciast, wypieków i potraw wigilijnych. Wyróżnia go wysoka jakość oraz niebagatelny aromat, uszlachetniający każdy wypiek.
Zastosowanie
Jest doskonały do wszelkich wypieków, ciast, tortów, deserów, słodkich bułeczek, ciasta francuskiego, kutii i makaronu z makiem, lodów, owoców oraz jako dodatek do bakalii i ryżu.
Wartość odżywcza produktu | W 100 g | W porcji 50 g | %RWS* w 50 g |
Wartość energetyczna | 2000 kJ/ 478 kcal | 1000 kJ/239 kcal | 12 % |
Tłuszcz w tym nasycone | 42,9 g 5,5 g | 21,5 g 2,8 g | 31 % 14 % |
Węglowodany w tym cukry | 24,7 g 1,4 g | 12,4g 0,7 g | 5 % 1 % |
Błonnik | 20,5 g | 10,3 g | - |
Białko | 20,1 g | 10 g | 20 % |
Sól** | 0,02 g | 0,01 g | < 1 % |
Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

