Mak ziarno biały

Mak ziarno biały Zobacz większe
wybierz:
nazwa:
waga:
cena:
Mak ziarno biały
500 g
850
Mak ziarno biały
1 kg
1650
Mak ziarno biały
5 kg
7500


    Mak biały
    - najszlachetniejsza odmiana maku o wybitnych walorach smakowych. Jest delikatniejszy i słodszy w smaku, niż mak niebieski, dlatego stanowi niezastąpiony dodatek do rogali marcińskich (poznańskich przysmaków, wypiekanych na dzień św. Marcina), a także ciast, wypieków i potraw wigilijnych. Wyróżnia go wysoka jakość oraz niebagatelny aromat, uszlachetniający każdy wypiek.

    Zastosowanie
    Jest doskonały do wszelkich wypieków, ciast, tortów, deserów, słodkich bułeczek, ciasta francuskiego, kutii i makaronu z makiem, lodów, owoców oraz jako dodatek do bakalii i ryżu.

    Wartość odżywcza produktu

    W 100 g

    W porcji 50 g

    %RWS* w 50 g

    Wartość energetyczna

    2000 kJ/ 478 kcal

    1000 kJ/239 kcal

    12 %

    Tłuszcz

    w tym nasycone

    42,9 g

    5,5 g

    21,5 g

    2,8 g

    31 %

    14 %

    Węglowodany

    w tym cukry

    24,7 g

    1,4 g

    12,4g

    0,7 g

    5 %

    1 %

    Błonnik

    20,5 g

    10,3 g

    -

    Białko

    20,1 g

    10 g

    20 %

    Sól**

    0,02 g

    0,01 g

    < 1 %

    Możliwe naturalne odchylenia. **Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.*RWS- Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal). 

    f
    g+
    tTweety na temat @Targroch